Het Reghthuysplein in Nieuwkoop ligt op een schitterende plek: precies tussen de Nieuwkoopse plassen, het winkelhart en de dijk rond het dorp.

Het plein is van oudsher het hart van Nieuwkoop. Dat laat zich direct aflezen aan de historische gebouwen die er staan. Zoals de toren van het voormalige Gemeentelantsreathuys of Hoge Huis uit 1627 en het Reghthuys dat een jaar later werd gebouwd.

Aan de overkant van het plein ligt op een eilandje de Nederlands Hervormde kerk uit 1821, met het plein verbonden door een oude brug uit vermoedelijk de 19e eeuw.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Robert Jan Vos maakte het lichtontwerp en werkte nauw samen met Van Dijk en co Landschapsarchitecten uit Amsterdam die het stedenbouwkundig ontwerp van het plein maakte. Robert Jan Vos tekende het lichtontwerp en begeleidde de uitvoering tot en met de uitlichting.

Vanuit de 9 masten van elk 12 meter hoogte zijn de twee monumenten met diep oranje licht geïlumineerd voorzien van subtiele accenten. Tevens is voorzien in functionele- en sfeerverlichting en een aantal decoratieve lichtprojecties.

   

Terug

licht@robertjanvos.nl
T: 035 2000 110
M: 06 440 91 669


gate51