Desiree Tonnaer heeft In de vijver bij het kantoor van Waterschap Rivierenland een kunstwerk gerealiseerd genaamd "Zaadje van de Esdoorn". Het bronzen beeld is geplaatst op een sokkel van 10 meter doorsnede. Als symbool voor het werk vond Tonnaer een esdoornzaadje heel passend: “Want, zorgt het Waterschap voor voldoende vochtige grond en schoon water, dan zal het zaadje kiemen en uitgroeien tot een boom.”

Het kunstwerk meet 5,5 meter hoog en weegt 1500 kg: een sterk uitvergroot esdoornzaadje. Het staat op een ronde schijf met een “flimpje” van water en draait mee met de wind: als een windvaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In nauw overleg heeft Robert Jan Vos de verlichting zodanig ontworpen dat het kunstwerk aan alle zijden gelijk wordt uitgelicht. Zodat in alle standen waarin het ten opzichte van de wind staat, in gelijke helderheid wordt waargenomen. Het licht zo ontworpen dat de structuur en textuur van het beeld op een bijzondere wijze zichtbaar is.

Tijdens het ontwerp is bij de keuze van de armaturen rekening gehouden dat een minimale hoeveelheid strooilicht en verblinding aanwezig is. Daarnaast is er gebruikgemaakt van energie-efficiënte en onderhoudsvriendelijke lampen.

   

Terug

licht@robertjanvos.nl
T: 035 2000 110
M: 06 440 91 669


gate51